Wigilijne dania w kremowym wydaniu - klasyka w nowej wersji

kobieta.interia.pl 2 dni temu
Zdjęcie: Trzy rumiane pierogi posypane ziołami leżące na eleganckim talerzu z dekoracyjnym wzorem, położonym na niebieskiej serwetce.


Święta zbliżają się wielkimi krokami, a wraz z nimi powrót dobrze znanych wigilijnych smaków. A gdyby tak w tym roku poeksperymentować i klasyki przygotować w nowym wydaniu? Pierogów nie może zabraknąć - chociaż my proponujemy mały twist, który sprawi, iż będą jeszcze delikatniejsze. Kolejne potrawy? To już niespodzianka! Przedstawiamy menu, w którym klasyki zostają zastąpione odrobiną luzu i świeżości. Nie robimy kulinarnego przewrotu, a jedynie delikatnie odświeżamy to, co lubimy najbardziej. Od pierogów z aksamitnym nadzieniem, przez zapiekane małże, aż po mini-ciasteczka i gładkie kremy - wszystko w wersji, która otula, ale nie przytłacza.
Idź do oryginalnego materiału