Wagony gastronomiczne WARS to doskonałe rozwiązanie dla pasażerów, którzy jadą w daleką podróż i chcieliby w jej trakcie zjeść ciepły posiłek. Wybór dań już był spory, jednak teraz będzie jeszcze większy. Właśnie wprowadzono nową ofertę z kolejnymi, apetycznymi pozycjami, które z pewnością przypadną do gustu zarówno starszym, jak i młodszym podróżnym. Warto jednak zaznaczyć, iż jednocześnie pojawiły się też niewielkie podwyżki.
REKLAMA
Zobacz wideo Czy po podwyżkach cen biletów taniej podróżuje się pociągiem, czy samochodem?
Co oferuje WARS w pociągu? Pojawiły się nowe pozycje w menu
Od 22 maja osoby podróżujące pociągami kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity) mogą skorzystać z nowej karty dań w wagonach gastronomicznych Wars. Wraz z rozpoczęciem sezonu letniego, w życie weszła oferta "Kolej na lato", która jest kontynuacją kampanii "Kolej na kawę", promującej nową kawę serwowaną w pociągach. Teraz pasażerowie mogą skorzystać nie tylko z ciepłych napoi, ale też spróbować zupełnie nowych dań.
W pociągach EIP i EIC są to między innymi:
naleśniki ze szpinakiem,
francuskie rogaliki z różnorodnymi dodatkami,
kolorowe bowle z ciecierzycą lub łososiem,
sałatka z kurczakiem i marynowaną rzodkwią,
placki ziemniaczane z gulaszem i ogórkiem kiszonym,
kotlet mielony z buraczkami.
Z kolei w pociągach kategorii IC pojawiły się też:
tortille z kurczakiem lub z szynką i serem,
sałatka z kurczakiem,
grillowany filet z kurczaka,
naleśniki ze szpinakiem,
domowa szarlotka.
Zobacz też: Największy szklany taras w Europie, zjeżdżalnie i sieć pająka. Atrakcja otworzy się już w weekend
Czy w Warsie jest drogo? Pojawiły się niewielkie podwyżki
Wprowadzenie nowego menu w wagonach Wars jest bardzo istotne nie tylko dla pasażerów, ale i samego przewoźnika.
Gastronomia kolejowa ma dziś ogromny potencjał. Inwestujemy w jej rozwój, ponieważ wiemy, iż współczesny pasażer oczekuje nie tylko punktualności i wygody, ale także jakości w każdym aspekcie podróży. Nowe menu to krok w stronę standaryzacji i profesjonalizacji naszych usług, również w kontekście partnerstw biznesowych, konferencji na torach i podróży służbowych
- powiedział Mikołaj Pawlak, Dyrektor Wykonawczy Wars, cytowany na stronie kolejowyportal.pl. Warto jednak wspomnieć, iż nowa oferta wiąże się przy okazji z podwyżkami. Nie będą one jednak wysokie, a różnica między starą i nową ceną wyniesie zaledwie złotówkę. Jak informuje portal fly4free.pl, przykładowo za jajecznicę zapłacimy teraz 22 złote zamiast 21, zestaw z kotletem schabowym będzie kosztować 44 złote (wcześniej było to 43 zł), a panierowany camembert 29 złotych (przed podwyżką 28 zł).
Dziękujemy, iż przeczytałaś/eś nasz artykuł.Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.