WARS zmienił menu. Pojawiły się nowe dania, ale też podwyżki

g.pl 1 tydzień temu
PKP Intercity ogłosiło istotną zmianę dotyczącą wagonów gastronomicznych WARS. Właśnie wprowadzono letnią ofertę, w której pojawiły się zupełnie nowe potrawy. Lista dań wygląda imponująco, jednak zanim złapiesz za portfel, sprawdź ceny. Pojawiły się też podwyżki.
Wagony gastronomiczne WARS to doskonałe rozwiązanie dla pasażerów, którzy jadą w daleką podróż i chcieliby w jej trakcie zjeść ciepły posiłek. Wybór dań już był spory, jednak teraz będzie jeszcze większy. Właśnie wprowadzono nową ofertę z kolejnymi, apetycznymi pozycjami, które z pewnością przypadną do gustu zarówno starszym, jak i młodszym podróżnym. Warto jednak zaznaczyć, iż jednocześnie pojawiły się też niewielkie podwyżki.


REKLAMA


Zobacz wideo Czy po podwyżkach cen biletów taniej podróżuje się pociągiem, czy samochodem?


Co oferuje WARS w pociągu? Pojawiły się nowe pozycje w menu
Od 22 maja osoby podróżujące pociągami kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity) mogą skorzystać z nowej karty dań w wagonach gastronomicznych Wars. Wraz z rozpoczęciem sezonu letniego, w życie weszła oferta "Kolej na lato", która jest kontynuacją kampanii "Kolej na kawę", promującej nową kawę serwowaną w pociągach. Teraz pasażerowie mogą skorzystać nie tylko z ciepłych napoi, ale też spróbować zupełnie nowych dań.
W pociągach EIP i EIC są to między innymi:


naleśniki ze szpinakiem,
francuskie rogaliki z różnorodnymi dodatkami,
kolorowe bowle z ciecierzycą lub łososiem,
sałatka z kurczakiem i marynowaną rzodkwią,
placki ziemniaczane z gulaszem i ogórkiem kiszonym,
kotlet mielony z buraczkami.


Z kolei w pociągach kategorii IC pojawiły się też:


tortille z kurczakiem lub z szynką i serem,
sałatka z kurczakiem,
grillowany filet z kurczaka,
naleśniki ze szpinakiem,
domowa szarlotka.


Zobacz też: Największy szklany taras w Europie, zjeżdżalnie i sieć pająka. Atrakcja otworzy się już w weekend


Czy w Warsie jest drogo? Pojawiły się niewielkie podwyżki
Wprowadzenie nowego menu w wagonach Wars jest bardzo istotne nie tylko dla pasażerów, ale i samego przewoźnika.


Gastronomia kolejowa ma dziś ogromny potencjał. Inwestujemy w jej rozwój, ponieważ wiemy, iż współczesny pasażer oczekuje nie tylko punktualności i wygody, ale także jakości w każdym aspekcie podróży. Nowe menu to krok w stronę standaryzacji i profesjonalizacji naszych usług, również w kontekście partnerstw biznesowych, konferencji na torach i podróży służbowych


- powiedział Mikołaj Pawlak, Dyrektor Wykonawczy Wars, cytowany na stronie kolejowyportal.pl. Warto jednak wspomnieć, iż nowa oferta wiąże się przy okazji z podwyżkami. Nie będą one jednak wysokie, a różnica między starą i nową ceną wyniesie zaledwie złotówkę. Jak informuje portal fly4free.pl, przykładowo za jajecznicę zapłacimy teraz 22 złote zamiast 21, zestaw z kotletem schabowym będzie kosztować 44 złote (wcześniej było to 43 zł), a panierowany camembert 29 złotych (przed podwyżką 28 zł).


Dziękujemy, iż przeczytałaś/eś nasz artykuł.Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.
Idź do oryginalnego materiału