"SuperMenu" to catering dietetyczny od Anny Lewandowskiej. Oferuje diety pudełkowe z możliwością komponowania własnego menu z różnorodnych programów. W okresie okołoświątecznym w ofercie pojawiają się również dania inspirowane tradycyjną kuchnią, które mogą zagościć na wigilijnym stole. Nie brakuje też jednak wykwintnych, zaskakujących propozycji.
REKLAMA
Zobacz wideo Byłam na jarmarku świątecznym w Krakowie. Nie tylko ceny były zaskakujące
Świąteczny catering Anny Lewandowskiej. Co można kupić?
Catering świąteczny to dla wielu osób sposób na spokojniejsze przygotowania do Bożego Narodzenia. Gotowe dania pozwalają zaoszczędzić czas, a jednocześnie dają możliwość spróbowania potraw, których samodzielnie moglibyśmy nie przygotować. Jedzenie przychodzi gotowe do podania, czasem w formie zestawów do odgrzania, co upraszcza organizację. W menu Lewandowskiej nie brakuje totalnych klasyków, takich jak barszcz czerwony, uszka, śledzie, pierogi oraz sałatka jarzynowa. Oto cała lista wraz z cenami:
barszcz czerwony, 1 litr: 15 zł,
uszka z leśnymi grzybami, 15 sztuk: 39 zł,
śledź w śmietanie z żurawiną, 400 g: 35 zł,
pierogi z kapustą i grzybami z okrasą z cebulki, 8 sztuk: 37 zł (czyli ok. 4,60 zł za pieroga),
tradycyjna sałatka jarzynowa, 500 g: 30 zł,
pasztet mięsny z grzybami (500 g) i żurawiną (150 g): 49 zł,
bigos klasyczny z mięsem, 500 g: 39 zł,
kapusta wigilijna z grzybami, 500 g: 29 zł,
wigilijny smażony karp (filet, 2 sztuki po 120 g) z sosem grzybowyn (120 g): 46 zł,
kopytka, 500 g: 20 zł,
serniko-makowiec, 700 g: 60 zł,
piernik, 500 g: 39 zł,
świąteczny chleb czystoziarnisty, 600 g: 26 zł.
Znajdzie się też coś dla wielbicieli oryginalnych potraw:
śledź z sosem kurkumowo-daktylowym, 300 g: 35 zł,
pierogi z gęsiną z sosem śliwkowym, 8 sztuk: 49 zł,
pasztet wege z pora z wędzoną śliwką (500 g) i żurawiną 150 g: 39 zł,
pasta z wędzonego pstrąga, 300 g: 40 zł
confitowana noga kaczki z sosem żubrowym, ok. 400 g + sos: 88 zł,
świąteczny chleb z czarnuszką, 600 g: 26 zł.
Gotowe jedzenie na święta. Jak kształtują się ceny?
Dla porównania, w tym roku za 900 ml barszczu czerwonego od Magdy Gessler trzeba zapłacić 69 zł, za 900 ml bigosu na winie 89 zł, 5 sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami 53 zł, 10 sztuk uszek z borowikami do barszczu 73 zł, a 300 g sałatki jarzynowej 44 zł.
W zeszłym roku na wprowadzenie oferty świątecznej zdecydowała się natomiast inna trenerka fitness, Ewa Chodakowska. Postawiła wówczas na dietetyczne wersje tradycyjnych, wigilijnych dań. Przykładowo, za 500 g sałatki jarzynowej z jogurtem oraz lekkim majonezem trzeba było zapłacić 42 zł, za 500 g śledzi w pomidorach suszonych z ziołami 69 zł, a za 500 g łososia pieczonego w ziołach 129 zł. 500 g ryby w galarecie kosztowało 92 zł, litr wegańskiego barszczu czerwonego 29 zł, a litr kremu grzybowego 45 zł. Za 14 sztuk wegetariańskich pierogów razowych z farszem na bazie kapusty i grzybów należało zapłacić 57 zł, a za 20 sztuk uszek 35 zł. Co sądzisz o cenach dań z cateringu świątecznego Anny Lewandowskiej? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.











