Uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 4 w Kościerzynie, pasjonaci gotowania i pieczenia, z wielką euforią uczestniczą w zajęciach kulinarnych „Ugotowani Pani Ani”. Dzięki profesjonalnie wyposażonej sali kulinarnej, zakupionej w ramach projektu Laboratoria Przyszłości, co tydzień odkrywamy smaki różnych kuchni świata i próbujemy nowych przepisów. Tradycją naszych zajęć są również kulinarne podróże po kościerskich restauracjach, gdzie mamy okazję uczyć się od zawodowych kucharzy. W zeszłym roku odwiedziliśmy restaurację Rzemyk Państwa Kolińskich, gdzie pod czujnym okiem kucharza piekliśmy pyszną pizzę. W tym roku wybraliśmy się do niedawno otwartej restauracji Kamienica Smaków w Kościerzynie, tutaj czekały na nas wyjątkowe warsztaty. Dzięki otwartości i gościnności właściciela Kamienicy Smaków, Pana Krzysztofa Bistronia, mogliśmy uczestniczyć w tym wyjątkowym wydarzeniu. Pan Krzysztof jest osobą niezwykle przyjazną dzieciom i młodzieży, wspierając ich zainteresowania kulinarne oraz zachęcając do rozwijania pasji. Pod okiem Pani Mireli uczniowie przygotowywali przepyszne gofry z bitą śmietaną i owocami, a także pankejki z syropem klonowym, poznając tym samym tajniki słodkich śniadań. Podczas warsztatów dowiedzieliśmy się także wielu ciekawostek – poznaliśmy różnice między śni
„Kulinarna podróż do Kamienicy Smaków – Ugotowani Pani Ani na warsztatach u mistrzów!”
koscierski.info 2 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- „Kulinarna podróż do Kamienicy Smaków – Ugotowani Pani Ani na warsztatach u mistrzów!”
Powiązane
Polecane
Wycofano tony kiełbasy. Ryzyko ZATRUCIA
11 godzin temu
Ważne! – Health Canada ostrzega przed wadliwymi lekami
11 godzin temu
Czy kapusta kiszona wpływa na zagęszczenie krwi?
16 godzin temu
Tego nie łącz z jajkami. Gnije i fermentuje w jelitach
18 godzin temu