Jak się nie przejeść w święta? Dietetyczka radzi kłaść to na talerz

kuchnia.fakt.pl 1 dzień temu
Zdjęcie: Dietetyczka, Dominika Hatala, tłumaczy, jak nie popaść w świąteczne obżarstwo.


Wielkanoc to czas zadumy, ale też radosnych spotkań przy suto zastawionym stole. Nie może na nim zabraknąć jajek w majonezie, pieczonej białej kiełbasy, baby wielkanocnej czy mazurka – to żelazne punkty tradycyjnego menu. Wiele z tych pyszności mamy okazję kosztować pierwszy i ostatni raz w roku, dlatego raczej się nie ograniczamy. Skutki świątecznego obżarstwa bywają przykre – ociężałość, uczucie przejedzenia, dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Jak się przed tym chronić? O tym porozmawialiśmy z Dominiką Hatalą, twórczynią profilu @dietetykpowszechny.
Idź do oryginalnego materiału