Na ostatnim spotkaniu Koła Kulinarnego wzięliśmy na warsztat szarlotkę, ale nie taką zwykłą! Przygotowaliśmy ciasto z zatopionymi jabłkami w galaretce – pomysł, który wymagał nie tylko zaangażowania, ale też trochę humoru i kreatywności w kuchni.
Wspólne pieczenie to była prawdziwa przygoda. Młodzież dała z siebie wszystko: od precyzyjnego układania jabłek w galaretce po szczyptę śmiechu, który rozjaśniał każdą chwilę skupienia. W kuchni panowała wyjątkowa atmosfera – wszyscy pełni energii, z szczyptą euforii w oczach, ale też z pełnym zaangażowaniem, bo przecież nikt nie chciał, żeby szarlotka wyszła nieudana!
Efekt? Ciasto, które łączy tradycję z nowoczesnością, zaskakując zarówno smakiem, jak i wyglądem. I ta niezwykła kombinacja smaków. Kto nie próbował, musi uwierzyć na słowo.
Młodsze pokolenie pokazało, iż choćby w kuchni można połączyć pasję, humor i skupienie, tworząc coś naprawdę wyjątkowego.
To była świetna zabawa, która pokazała, jak ważne jest zaangażowanie, ale też jak wiele euforii można czerpać z gotowania, szczególnie w gronie przyjaciół!
Dziękujemy wszystkim za wsparcie naszej działalności.
Z kulinarnym pozdrowieniem Koło Kulinarne.
[See image gallery at www.zsmor.pl]

![Dzień Kultur Europejskich w Starym Ogólniaku. Młodzież zaprezentowała różne kraje [zdjęcia]](https://tkn24.pl/wp-content/uploads/2025/11/Dzien-Kultur-Europejskich-w-Starym-Ogolniaku.-Mlodziez-zaprezentowala-rozne-kraje-11.jpg)










