Wielkie okazje w życiu wymagaja specjalnej oprawy. Twój wielki dzień powinien być uroczysty i piękny, i oczywiście doskonale zorganizowany.
Jesteśmy w sali bankietowej Le Treport w Mississauga i rozmawiamy z Johnem, właścicielem i managerem.
—Dlaczego Polacy lubią Le Treport?
Myślę, iż jest kilka powodów. Może najważniejszym z nich jest wygląd i organizacja całego kompleksu bankietowego. Po pierwsze podoba im się wygląd wnętrza, dużo miejsc parkingowych, duże sale, dobry system wentylacji. U nas goście czują się komfortowo. Jakość jedzenia jest bardzo ważna, a my oferujemy tradycyjne polskie jedzenie, jak również wiele kuchni świata. Spełniamy specjalne życzenia, staramy się dostosować. Tak dla Polaków jak i dla wszytkich klientów zamawiamy to o co poproszą. Wiemy, jeden lubi Żywiec, a drugi lubi Tyskie. Możemy dostarczyć najróżniejsze piwa, wódki, wina, whisky, likiery, co kto lubi. Każdy ma swój ulubiony smak czy specjalne prośby, a my staramy się je jak najlepiej spełnić, aby mieć pewność, iż nasi goście będą się dobrze bawić.
—Co jeszcze oferuje Le Treport?
—Le Treport oferuje kilka innych udogodnień, które oszczędzają ludziom konieczności biegania, szukania różnych akcesoriów czy dekoracji, które pomagają na przykład w organizacji wesela. Rekomendujemy i dostarczamy na przykład torty weselne, wynajem smokingów i limuzyn, muzykę. Korzystamy z usług osób, które są bardzo polecane, które są w branży od dłuższego czasu jak zespoły muzyczne i DJ-e. Oczywiście nasze rekomendacje biorą pod uwagę polską społeczność i jej gusta.
— Czy możemy zamówić naprawdę polskie jedzenie?
— Tak, pierwsze danie, drugie danie, przystawki i deser i będzie to aż do późnego wieczora, jeżeli goście sobie życzą. Potrawy będą wykonane przez Polaków, mamy np. dwóch polskich kucharzy w kuchni, którzy są z nami od wielu lat.
—Dostępny jest więc słynny polski kotlet schabowy z czerwoną kapustą i ziemniakami…?
— To jest oczywiste! Jest i wybór zup, barszcze, żurki, kto jaką lubi. Tak w Polsce, jak i w wielu innych krajach, a choćby w różnych regionach kraju ludzie jedzą nieco inaczej i lubią swoje dania przygotowane nieco inaczej, więc podchodzimy do tego indywidualnie aby uczynić ich dzień wyjątkowym.
—Polski góral może spodziewać się tutaj słynnej góralskiej kwaśnicy?
— Zamówimy ją dla nich! Proszę bardzo!
—I może na koniec, jeżeli można, czy chciałbyś przekazać przesłanie dla Polonii?
— Le Treport od wielu lat przyjmuje polską społeczność. Jesteśmy dumni iż specjalizujemy się głównie w kuchni europejskiej, co zawsze robiliśmy i przez cały czas robimy. Jesteśmy tutaj, aby odpowiedzieć na wszelkie pytania, sprawić by wasz dzień był tak wyjątkowy, jak to tylko możliwe. Wielu naszych przyjaciół i pracowników to Polacy. Poczujecie się u nas jak między swoimi!
—Dziękuję za rozmowę.
Z Johnem,
managerem Le Treport
rozmawiał
Maksymilian Buś
Sala Bankietowa Le Treport
1075 Queensway E., Mississauga L4Y 4C1
tel. 905-276-7729.