Jeśli zielone szparagi są młode, to nie trzeba ich choćby obierać. Wystarczy odciąć lub odłamać zdrewniałe końce. W jaki sposób je przygotować? Opcji jest kilka. Można je gotować, zapiekać w piekarniku, grillować na ruszcie albo patelni grillowej. jeżeli gotujemy szparagi, to najlepiej zaopatrzyć się w specjalny wysoki garnek. Należy je umyć, pozbawić zdrewniałych końców, związać luźno bawełnianą dratwą i umieścić w osolonym (ze szczyptą cukru) wrzątku główkami do góry. Główki mogą wystawać ponad powierzchnię wody. One gotują się najszybciej i wystarczy im gorąca para. Szparagi potrzebują zwykle od 5 do 12 minut, w zależności od ich grubości.
Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
angora24.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
Powiązane
Polecane
Znany kardiochirurg reklamuje suplementy? To deep fake
8 godzin temu
Specjalistyczne kursy podczas XXI Kongresu PTG
8 godzin temu
Operacja Pangea XVII – podsumowanie
13 godzin temu
Unijny projekt wykrywania cukrzycy typu 1 u dzieci
14 godzin temu
Ten suplement jest zakazany w połączeniu z kawą
15 godzin temu