Jeśli zielone szparagi są młode, to nie trzeba ich choćby obierać. Wystarczy odciąć lub odłamać zdrewniałe końce. W jaki sposób je przygotować? Opcji jest kilka. Można je gotować, zapiekać w piekarniku, grillować na ruszcie albo patelni grillowej. jeżeli gotujemy szparagi, to najlepiej zaopatrzyć się w specjalny wysoki garnek. Należy je umyć, pozbawić zdrewniałych końców, związać luźno bawełnianą dratwą i umieścić w osolonym (ze szczyptą cukru) wrzątku główkami do góry. Główki mogą wystawać ponad powierzchnię wody. One gotują się najszybciej i wystarczy im gorąca para. Szparagi potrzebują zwykle od 5 do 12 minut, w zależności od ich grubości.
Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
angora24.pl 2 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
Powiązane
XIV Turniej Rycerski na zamku w Czersku
1 godzina temu
Twarze Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego
1 godzina temu
Gdzie umieścić czujnik czadu i gazu?
2 godzin temu
Polacy pokochali luksus i wyjątkowe doświadczenia
2 godzin temu
Tu jest jakby luksusowo – smaki PRL-u
4 godzin temu
Polecane
Inhibitory SGLT-2 korzystne dla funkcji nerek
4 godzin temu
Nieswoiste zapalenia jelit – skończmy ze wstydem
7 godzin temu
Co dla niemowlaka (0-1 r.ż.) na… [tabela]
10 godzin temu