Jeśli zielone szparagi są młode, to nie trzeba ich choćby obierać. Wystarczy odciąć lub odłamać zdrewniałe końce. W jaki sposób je przygotować? Opcji jest kilka. Można je gotować, zapiekać w piekarniku, grillować na ruszcie albo patelni grillowej. jeżeli gotujemy szparagi, to najlepiej zaopatrzyć się w specjalny wysoki garnek. Należy je umyć, pozbawić zdrewniałych końców, związać luźno bawełnianą dratwą i umieścić w osolonym (ze szczyptą cukru) wrzątku główkami do góry. Główki mogą wystawać ponad powierzchnię wody. One gotują się najszybciej i wystarczy im gorąca para. Szparagi potrzebują zwykle od 5 do 12 minut, w zależności od ich grubości.
Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
angora24.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Zielone szparagi w roli głównej
Powiązane
Złote wspomnienia teściowej
40 minut temu
Żyjąc w pojedynkę, mimo wciąż zamążpójścia
1 godzina temu
Mężatka, ale wciąż samotna
1 godzina temu
Teść z walizką w drzwiach
2 godzin temu
Polecane
W UE kosmetyki kontrolowane lepiej niż żywność
9 godzin temu
Niebezpieczna moda wśród młodzieży. Coraz więcej zatruć
11 godzin temu