Lubisz chrupiące i rumiane tosty? jeżeli tak, to dobrze trawiłeś, bo mamy dla ciebie sposób, za pomocą którego będą takie za każdym razem. Od tej pory, tosty będą twoim ulubionym daniem na śniadanie.
Co zrobić, aby tosty były rumiane i chrupiące
Tosty można przygotowywać z różnymi dodatkami. Standardowym rozwiązaniem jest ser i szynka, ale do środka również możemy włożyć inne produkty, a choćby warzywa. Spróbujcie tostów z pomidorem i mozzarellą, smakują naprawdę świetnie.
Niezależnie od tego, co umieścimy pomiędzy dwoma kawałkami chleba tostowego, warto posmarować zewnętrzne strony masłem. To właśnie dzięki temu, tosty będą chrupiące i rumiane na zewnątrz. Dodatkowo zyskają delikatny maślany smak. To cała tajemnica, która ma jeszcze jedną istotną zaletę.
Dzięki posmarowaniu na zewnątrz tostów masłem nie przywierają one do powierzchni tostera. Nie musimy więc męczyć się później z usuwaniem resztek przypalonego sera.
Jak zachować toster czysty
Jeśli lubicie, gdy toster zawsze jest czysty i gotowy do pieczenia, to mamy dla was jeszcze jeden praktyczny trik. Wystarczy, iż do robienia tostów wykorzystanie papier do pieczenia. Włóżcie pergamin do tostera, a tosty mieście pomiędzy. Tosty upieką się bez problemu, a toster pozostanie czysty.