

Seniorzy z Klubu Senior+ w Jednorożcu kolejny raz udowodnili, iż wiek to tylko liczba, a dobre smaki i zdrowe nawyki nie mają ograniczeń. Tym razem podczas zajęć kulinarnych przygotowywali potrawy z owocami i warzywami, łącząc przyjemne z pożytecznym.
– Motywem przewodnim ostatniego spotkania były potrawy z owocami i warzywami – ciasto marchewkowe oraz placuszki z jabłkami i twarogiem. Okazuje się, iż w bardzo prosty i niezwykle smaczny sposób, w wypiekach można „przemycić” zdrowy składnik – relacjonuje Klub Senior+ w Jednorożcu.
Warsztaty kulinarne są stałym elementem programu integracyjnego w klubie. Ich celem jest nie tylko nauka zdrowego gotowania, ale też wspólne spędzanie czasu, rozmowy i wzmacnianie więzi międzyludzkich.
Podczas zajęć seniorzy poznawali również sposoby komponowania wartościowych posiłków i wymieniali się własnymi sprawdzonymi przepisami.
Wszystko po to, by na co dzień dbać o zdrowie i czerpać euforia z gotowania.