- Rozpoczął się nabór do kolejnej, XXIV edycji Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo i Smaki Regionów na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną – informuje i zaprasza do udziału starosta Jacek Skrobisz. Konkurs przebiega dwuetapowo. W pierwszym - w czasie finałów regionalnych - wyłaniani są laureaci w czterech kategoriach: produktów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, napojów i innych produktów oraz w kategorii: najlepsza potrawa regionalna. Drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu - spośród produktów nominowanych w regionach - najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA". Finał regionalny odbędzie się 14 czerwca 2025 r. w Kórniku, podczas XXX Kórnickiego Spotkania z Białą Damą. Obsługę wydarzenia prowadzi Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, 61-714 Poznań, al. Niepodległości 34, kontakt: Oddział ds. Promocji Rolnictwa, Żywności i Turystyki Wiejskiej, tel. 61/626-65-27 lub 61/626-65-00, e-mail: [email protected]. Karty zgłoszeniowe proszę przesłać do Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi do 30.05.2025 r. Formularze są dostępne na stronach internetowych: https://www.umww.pl/konkurs-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow i https://www.produktyregionalne.pl/nkd.html.
Starosta zaprasza do udziału w konkursie na regionalne i tradycyjne dania i potrawy
powiatwolsztyn.pl 4 tygodni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Starosta zaprasza do udziału w konkursie na regionalne i tradycyjne dania i potrawy
Powiązane
Kulinarnym szlakiem: Dopiewo
31 minut temu
Na mobilne kuchnie
36 minut temu
Zielona Górka znów wśród najlepszych!
1 godzina temu
Polecane
70 proc. Polaków ma podwyższony cholesterol
15 godzin temu
GIS: Możliwa obecność Salmonelli w musie
1 dzień temu
Problemy trawienne – kiedy warto pomyśleć o diecie?
1 dzień temu