MUSZLE MAKARONOWE ZAPIEKANE WE WŁOSKIM STYLU
Muszle makaronowe nadziewane farszem z trzech włoskich serów, zapiekane z przecierem pomidorowym (passata) i przyprawami. Muszle makaronowe po włosku to pyszne i apetyczne danie, które efektownie wygląda i łączy w sobie charakterystyczne dla kuchni włoskiej składniki. Może się wydawać, iż to potrawa skomplikowana, ale tak naprawdę można ją łatwo przygotować, a efekt na pewno zachwyci bliskich i przyjaciół. Ugotowanie makaronu i przygotowanie nadzienia jest proste, wystarczy wymieszać składniki, co nie zajmuje więcej niż 15 minut. Do farszu polecam połączenie trzech włoskich serów: ricotta, parmezan i mozzarella. Gotowy sos z passaty i zapiekanie też nie sprawi kłopotu. Muszle makaronowe po włosku to danie, które uda się każdemu, choćby bez doświadczenia w kuchni. Gorąco polecam 🙂