Starosta jarosławski Kamil Dziukiewicz zaprasza do udziału w kolejnej odsłonie Konkursu Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni”, która odbędzie się w Jaśminowym Dworze w Rokieticy, Konkurs skierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich oraz organizacji pozarządowych działających w zakresie aktywizacji społecznej kobiet z terenu powiatu jarosławskiego. Jednym z jego głównych celów jest prezentacja kuchni regionalnej i dziedzictwa kulinarnego Ziemi Jarosławskiej. Komisja konkursowa będzie oceniać przetwory tradycyjne w 3 kategoriach: owoce, warzywa oraz mięso lub ryby. Tegoroczna edycja „Z babcinej spiżarni” odbędzie się 23 listopada 2024 r. w Rokietnicy. Konkurs organizowany jest przez starostę jarosławskiego Kamila Dziukiewicza. Partnerami wydarzenia są: wójt Gminy Rokietnica Bożena Gmyrek oraz Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego. Zgłoszenia – w tym roku wyłącznie za pośrednictwem formularza online przyjmujemy do 12 listopada (do godziny 14.00.
Konkurs Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni”
ekspresjaroslawski.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Konkurs Przetworów Tradycyjnych Powiatu Jarosławskiego „Z babcinej spiżarni”
Powiązane
Polecane
W cukrzycy jedyna pewność to ciągła zmiana
2 godzin temu
Za nowościami musimy nadążać dla dobra pacjentów
2 godzin temu
Diabetologia w centrum uwagi
2 godzin temu
Zatrucie tlenkiem węgla w Darłowie. Trzy osoby poszkodowane
16 godzin temu