Konkurs kulinarny ,,Ziemniak na 7 sposobów”

powiat.elblag.pl 1 tydzień temu

W dniu 30 października 2025 roku Kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy w Przezmarku p. Małgorzata Subocz miała przyjemność i zaszczyt zasiąść jako członek Jury w komisji konkursu kulinarnego zorganizowanego przez Bank Żywności w Elblągu oraz Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu.

W skład Jury weszli :

  1. Magdalena Deptuła - trener kulinarny Banku Żywności w Elblągu;
  2. Małgorzata Subocz - kierownik ŚDS w Przezmarku;
  3. Beata Rogala - kierownik ŚDS w Suszu;
  4. Katarzyna Markowska - trener kulinarny i ekonomiczny Banku Żywności w Elblągu;
  5. Jolanta Kutowska - koordynator działań towarzyszących;
  6. Anna Jabłońska - pracownik ds. pozysku.

Konkurs odbywa się cyklicznie w ramach programu unijnego FEPŻ realizowanego przez Bank Żywności. Tematem przewodnim tej edycji był "Ziemniak". Na podstawie przepisów, których autorami są uczniowie ww. szkoły powstanie drukowana broszura. Czekamy na nią z niecierpliwością.

W konkursie wzięło udział 7 przyszłych adeptów sztuki kulinarnej, a najwyżej ocenione zostały następujące pomysły:

Miejsce I: „Krokiety ziemniaczane z farszem serowo-warzywnym i sosem miodowym”

Miejsce II: „Skórki ziemniaczane”

Miejsce III:,,Tartaletki z ziemniaczanym spodem i musem czekoladowym z nutką chilli”

Bardzo dziękuję za zaproszenie i liczę na dalszą współpracę. Miło było mi gościć w murach swojej dawnej szkoły Technikum Gastronomicznego. Jestem pod ogromnym wrażeniem, profesjonalizmu, estetyki, wyposażenia i ogromu pracy, jaki wnoszą nauczyciele oraz uczniowie.

{gallery}2025-10-31-sds{/gallery}

Małgorzata Subocz

Kierownik ŚDS Przezmark

Idź do oryginalnego materiału