W dniu 30 października 2025 roku Kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy w Przezmarku p. Małgorzata Subocz miała przyjemność i zaszczyt zasiąść jako członek Jury w komisji konkursu kulinarnego zorganizowanego przez Bank Żywności w Elblągu oraz Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu.
W skład Jury weszli :
- Magdalena Deptuła - trener kulinarny Banku Żywności w Elblągu;
- Małgorzata Subocz - kierownik ŚDS w Przezmarku;
- Beata Rogala - kierownik ŚDS w Suszu;
- Katarzyna Markowska - trener kulinarny i ekonomiczny Banku Żywności w Elblągu;
- Jolanta Kutowska - koordynator działań towarzyszących;
- Anna Jabłońska - pracownik ds. pozysku.
Konkurs odbywa się cyklicznie w ramach programu unijnego FEPŻ realizowanego przez Bank Żywności. Tematem przewodnim tej edycji był "Ziemniak". Na podstawie przepisów, których autorami są uczniowie ww. szkoły powstanie drukowana broszura. Czekamy na nią z niecierpliwością.
W konkursie wzięło udział 7 przyszłych adeptów sztuki kulinarnej, a najwyżej ocenione zostały następujące pomysły:
Miejsce I: „Krokiety ziemniaczane z farszem serowo-warzywnym i sosem miodowym”
Miejsce II: „Skórki ziemniaczane”
Miejsce III:,,Tartaletki z ziemniaczanym spodem i musem czekoladowym z nutką chilli”
Bardzo dziękuję za zaproszenie i liczę na dalszą współpracę. Miło było mi gościć w murach swojej dawnej szkoły Technikum Gastronomicznego. Jestem pod ogromnym wrażeniem, profesjonalizmu, estetyki, wyposażenia i ogromu pracy, jaki wnoszą nauczyciele oraz uczniowie.
{gallery}2025-10-31-sds{/gallery}
Małgorzata Subocz
Kierownik ŚDS Przezmark













