Niektóre produkty sprawiają, iż trudno poprzestać na jednej porcji – ich smak jest tak intensywny i satysfakcjonujący, iż sięgamy po więcej niemal odruchowo. To nie przypadek, ale efekt działania składników, które pobudzają nasze receptory smaku i aktywują układ nagrody w mózgu.
Jakie składniki odpowiadają za „uzależniający” smak?
kosapopatelni.pl 2 tygodni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Jakie składniki odpowiadają za „uzależniający” smak?
Powiązane
Szubin: W rocznicę 17 września 1939 r.
1 godzina temu
Nie może kłamać pod osłoną
4 godzin temu
Rozdział dwudziesty pierwszy / missnobody
6 godzin temu
Polecane
Dlaczego ludzie chudną na Ozempic'u? Hormon "na sterydach"
11 godzin temu
Probiotyki donosowe w leczeniu zapalenia płuc
12 godzin temu
Nagłe omdlenia. Kiedy mogą być niebezpieczne?
13 godzin temu
Konferencja Prehabilitacja 2025. Czym dalej w las…
16 godzin temu