Niektóre produkty sprawiają, iż trudno poprzestać na jednej porcji – ich smak jest tak intensywny i satysfakcjonujący, iż sięgamy po więcej niemal odruchowo. To nie przypadek, ale efekt działania składników, które pobudzają nasze receptory smaku i aktywują układ nagrody w mózgu.
Jakie składniki odpowiadają za „uzależniający” smak?
kosapopatelni.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Jakie składniki odpowiadają za „uzależniający” smak?
Powiązane
Biała Podlaska, Wigilia Caritas przy wspólnym stole
57 minut temu
Półmisek zimnych mięs i wędlin prosto z lasu
1 godzina temu
Wigilia u Diabetyków
1 godzina temu
Polecane
Fiberokolonoskopia a kolonoskopia - czym się różnią?
18 godzin temu
Łódzcy naukowcy wspierają pacjentów z cukrzycą
1 dzień temu











