Czy "zasada pięciu sekund" ma naukowe podstawy? Eksperyment mikrobiologa zaskakuje
ofeminin.pl 3 tygodni temu
Zdjęcie: Elena Babanova
Czy jedzenie upuszczone na podłogę jest bezpieczne do spożycia, jeżeli podniesiemy je w ciągu pięciu sekund? Mikrobiolog z Chicago, Nicholas Aicher, postanowił to sprawdzić. Wyniki jego eksperymentu zdziwiły i zaniepokoiły internautów.
- Strona główna
- Kuchnia
- Czy "zasada pięciu sekund" ma naukowe podstawy? Eksperyment mikrobiologa zaskakuje
Powiązane
Jak wyjątkowo spędzić Dzień Mamy?
5 godzin temu
Polecane
Szamotuły przyładem - ministerstwo rozszerza pilotaż
12 godzin temu
Jak rozpoznać, iż kot ma problemy z trawieniem?
14 godzin temu
Ozempic i Wegovy – ważne rozróżnienie wskazań klinicznych
16 godzin temu