Tortille wypełnione kremowym serkiem śmietankowym, oliwkami i chili to doskonały wybór dla osób lubiących pikantne i orzeźwiające smaki. To oryginalne połączenie oferuje pyszny kremowy serek i śmietanę, które doskonale kontrastują z pikantnym chili i słonymi oliwkami, tworząc nieodparte doznania smakowe. Niezależnie od tego, czy planujesz imprezę z przyjaciółmi, czy szukasz czegoś wyjątkowego na rodzinny obiad, te tortille z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi dobrego jedzenia.
Soczyste szaszłyki wieprzowe z ziemniakami – tylko 2 podstawowe składniki + domowy sos czosnkowy
Pyszne wieńce z ciasta z kremem ananasowym i bitą śmietaną
Czego będziemy potrzebować:- 1 opakowanie twarożku, zmiękczonego
- 1 szklanka startego sera cheddar
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1 puszka posiekanych dojrzałych oliwek
- 1 puszka posiekanej papryczki chili, dobrze odsączonej
- 1/2 szklanki posiekanej zielonej cebuli
- czosnek w proszku do smaku
- sól do smaku
- 5 tortilli z mąki
- salsa, opcjonalnie
1) Ubić twarożek, ser cheddar i śmietanę na gładką masę. Dodać oliwki, chili, zieloną cebulkę i przyprawy.
2. rozsmarować na tortilli i ciasno zwinąć. Zawinąć każdy w folię, skręcić końce i odstawić do lodówki na kilka godzin.
3. odwinąć. Pokroić nożem na plastry. Podawać z salsą do smaku.
Gotowe! Smacznego! 🙂