Zaskakujące śniadania z dyni. Jesiennie przepisy na dobry początek dnia

kobieta.onet.pl 9 godzin temu
Zdjęcie: Naleśniki dyniowe, chałka dyniowa


Choć kuchnia roślinna zagościła w kulinarnym i dietetycznym świecie już dawno, przez cały czas wśród wielu osób budzi dużo emocji. Jedni obawiają się, iż rezygnacja ze znanych im składników pozbawi ich kuchnię smaku, inni martwią się o odżywczość. Tymczasem, o ile tylko wiemy, po co w kuchni roślinnej sięgać, niczego nie będzie jej brakować. Autorka książki "Na dobry początek. Roślinne śniadania pełne smaku" Magdalena Jutrzenka przekonuje do tego, by sięgać po warzywa i owoce jesienią. Wśród jej receptur nie brakuje takich, które są stworzone z myślą o tej porze roku: chałka dyniowa, dyniowe naleśniki oraz szakszuka bez jaj, ale… z fasolą.
Idź do oryginalnego materiału