175 zł zapłacił za dorsza i golonkę Tomasz Strzelczyk w smażalni w Pobierowie, a miał otrzymać kilkukrotnie odgrzewaną golonkę i nieświeżego morszczuka.
Ceny w smażalniach biją kolejne rekordy, niestety często za rosnącą ceną nie idzie jakość. Znany youtuber Tomasz Strzelczyk, którego kanał obserwuje 1,5 mln osób odwiedził Pobierowo. To kolejny jego materiał na temat nadmorskiej gastronomii.
Sprzedawczyni po kilkukrotnym dopytywaniu w końcu przyznała, iż rzeczywiście podano morszczuka zamiast dorsza. Łaskawie zaproponowała zwrot różnicy. Ilu turystów wcześniej przepłaciło za morszczuka? Lokal został wybrany celowo, gdyż jego średnia ocena w google to 3,0 na 376 opinii.
Relację Strzelczyka z Pobierowa obejrzało już prawie pół miliona osób, a komentarze pod filmem są miażdżące.
Smutnym faktem jest, iż często klienci są oszukiwaniu w lokalach gastronomicznych, choćby tych drogich.