Wskazówka od naszego czytelnika: bułka kefirowa z jagodami

fajnainspiracja.pl 1 miesiąc temu

Dzisiejszy przepis na ciasto kefirowe z jagodami i malinami został zapożyczony z naszej grupy na Facebooku Prima Cookbookod naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkart, dziękujemy. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.

Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Przygotowanie tej bułeczki jest bardzo proste i oszczędza czas. To świetny przysmak na niespodziewane wizyty. Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Przygotujmy razem tę pyszną kefirową bułeczkę z jagodami i malinami!

Przepis na wspaniałe ciasto wiśniowe z sernikiem!

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten deser żurawinowy!

Mało składników, wiele smaków: trójkąty z kwaśnej śmietany jako przysmak


Pyszny przepis na pyszny borówkowy cobbler:

Co będzie potrzebne:

  • 5 jajek
  • 150 g cukru kryształu
  • 100 g roztopionego masła
  • 150 ml kefiru
  • sok z jednej cytryny
  • mąka półgruboziarnista (na oko)
  • 1 saszetka proszku do pieczenia
  • jagody, maliny

Jak postępować:

1) Zacznij od ubicia jajek z cukrem. Dodaj roztopione masło, kefir, sok z cytryny i mąkę. Na koniec dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.

2) Umieść jedną trzecią naszej mieszanki w misce i dodaj 2 łyżki wyciśniętych malin. Dokładnie wymieszać.

3) Przygotuj formę do ciasta. Na dnie rozsmarowujemy jedną trzecią białego ciasta, układamy owoce, a na wierzchu rozsmarowujemy nasze ciasto malinowe. Następnie ponownie owoce, które przykrywamy pozostałym ciastem. Na wierzchu ułóż kilka kawałków owoców.

4) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po ostygnięciu i zakończeniu pieczenia udekoruj cukrem pudrem.

Idź do oryginalnego materiału