Dzisiejszy przepis na ciasto kefirowe z jagodami i malinami został zapożyczony z naszej grupy na Facebooku Prima Cookbookod naszej czytelniczki Jany Podolákovej Burkart, dziękujemy. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.
Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Przygotowanie tej bułeczki jest bardzo proste i oszczędza czas. To świetny przysmak na niespodziewane wizyty. Czy ten przepis przypadł Ci do gustu? Przygotujmy razem tę pyszną kefirową bułeczkę z jagodami i malinami!
Przepis na wspaniałe ciasto wiśniowe z sernikiem!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj ten deser żurawinowy!
Mało składników, wiele smaków: trójkąty z kwaśnej śmietany jako przysmak
Pyszny przepis na pyszny borówkowy cobbler:
Co będzie potrzebne:
- 5 jajek
- 150 g cukru kryształu
- 100 g roztopionego masła
- 150 ml kefiru
- sok z jednej cytryny
- mąka półgruboziarnista (na oko)
- 1 saszetka proszku do pieczenia
- jagody, maliny
Jak postępować:
1) Zacznij od ubicia jajek z cukrem. Dodaj roztopione masło, kefir, sok z cytryny i mąkę. Na koniec dodaj proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
2) Umieść jedną trzecią naszej mieszanki w misce i dodaj 2 łyżki wyciśniętych malin. Dokładnie wymieszać.
3) Przygotuj formę do ciasta. Na dnie rozsmarowujemy jedną trzecią białego ciasta, układamy owoce, a na wierzchu rozsmarowujemy nasze ciasto malinowe. Następnie ponownie owoce, które przykrywamy pozostałym ciastem. Na wierzchu ułóż kilka kawałków owoców.
4) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Po ostygnięciu i zakończeniu pieczenia udekoruj cukrem pudrem.