Wskazówka na pyszny lunch: kotlety z kurczaka z chrupiącą i rozdrobnioną skórką!

fajnainspiracja.pl 1 dzień temu

Dzisiejszy przepis na pyszne „poszatkowane” kotlety z kurczaka, pożyczyliśmy w naszej grupie na Facebooku Prima kuchařka od naszej czytelniczki Sabiny Dagmar Vítovcová, dziękujemy jej. Możesz również podzielić się z nami swoim ulubionym przepisem w tej grupie. Wystarczy dodać ładne zdjęcie ze składnikami i procesem. Zamieścimy ten przepis w naszym magazynie z przepisami. Możesz również podzielić się z nami i innymi czytelnikami tej grupy tym, co jesz dziś na lunch lub co przygotowujesz na przyjęcie urodzinowe.

Wróćmy jednak do dzisiejszego przepisu. Przygotowanie tych sznycli jest bardzo proste. Ma również tę zaletę, iż nie ma potrzeby klasycznego potrójnego zawijania. Dzięki temu kuchnia jest ładna i czysta. Ślinka już cieknie? Przygotujmy razem te pyszne kotlety z kurczaka.

Przepis na wspaniałe ciasto wiśniowe z sernikiem!

Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie wypróbuj te kostki miodu!

Mało składników, wiele smaków: trójkąty z kwaśnej śmietany jako przysmak


Świetny przepis na pyszny borówkowy cobbler:

Co będzie potrzebne:

  • 4 kawałki mięsa (możemy użyć dowolnego mięsa, tutaj użyliśmy kurczaka)
  • sól, pieprz
  • 3 jajka
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki zwykłej mąki
  • filiżanka kwaśnej śmietany (200 g)

Sposób przygotowania:

1) Zacznij od umycia i pokrojenia mięsa na makaron o długości około 4 cm. Umieść makaron w misce i stopniowo zacznij dodawać wszystkie pozostałe składniki (zmiażdżony czosnek). Wszystko dokładnie wymieszać.

2) Teraz przygotuj patelnię. Smażyć kluski na złoty kolor z obu stron na większej warstwie oleju. Gotowe! Podawaj z puree ziemniaczanym i warzywami.

Idź do oryginalnego materiału