Tu i Teraz (odc. 46.): Od pasji do prestiżu. Serowy mistrz z Krzeszowa podbija Europę

id-24.pl 1 dzień temu

W najnowszym odcinku rozmawiam z Sylwestrem Wańczykiem Wańczykówka, twórcą cenionych w całej Polsce – i nagradzanych w Europie – kraftowych serów z Krzeszowa.

Więcej naszych materiałów zobaczysz TUTAJ: YouTube ID Informacje Dolnośląskie

Pytam, skąd wzięła się jego miłość do serowarstwa, jak wyglądała droga od pierwszego dojrzewającego krążka do uznania w branży gastronomicznej i… czy proces dojrzewania sera naprawdę jest aż tak nudny, jak się wydaje? A jeżeli tak – jak Sylwester to znosi?

Rozmawiamy o smakach, ambicjach, sensie codziennej pracy, sile rzemiosła i tym, czego jeszcze chce – jako człowiek, który nie boi się robić swojego i iść własną drogą. To opowieść o serze, który ma duszę – i o facecie, który wkłada w niego całe serce.

PARTNER PROGRAMU: Bank Spółdzielczy w Kamiennej Górze

Podobają Ci się nasze materiały? Zostaw lajk, udostępnij, skomentuj!

Idź do oryginalnego materiału