Treściwa zupa rybna

naszdziennik.pl 9 godzin temu
Składniki:

4 duże ziemniaki
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
duży filet z karpia
puszka czerwonej fasoli
1/2 l przecieru pomidorowego
2 l bulionu warzywnego
papryczka ostra
papryka żółta słodka
2 łyżki masła klarowanego
3 łyżki oliwy
1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
szczypta płatków chili (opcjonalnie)
sól i pieprz do smaku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

Wykonanie:
Karpia podzielić na kawałki i krótko obsmażyć na maśle wraz z pokrojonymi w drobną kostkę paprykami. Ziemniaki, cebule, czosnek obrać i drobno pokroić, wszystko wrzucić na rozgrzaną na dnie dużego garnka oliwę. Doprawić. Smażyć chwilę. Następnie dodać podsmażone kawałki ryby, przecier pomidorowy i chwilę dusić. Całość zalać bulionem, dodać odsączoną fasolę. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Gotować około 15 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Idź do oryginalnego materiału