Na degustację zaproszeni goście przybyli o godzinie 15:00.
Mali kucharze, z własnymi pomysłami i przy delikatnej pomocy pani Olgi, przygotowali szereg pysznych dań. W menu znalazła się zupa krem jarzynowa z grzanką, kopytka szpinakowe z polędwiczkami wieprzowymi, zielona sałatka oraz deser owocowy. Na przekąskę dzieci przygotowały ciasto francuskie z twarożkiem, łososiem i ogórkiem.
- A czemu akurat ta szkoła? Ja mieszkam w Czernikowie, moje dzieci tam chodzą do szkoły. Z Łowiczem związałam się zawodowo – wyjaśnia pani Olga Janczak. Podkreśla, iż warsztaty kulinarne realizowane są co tydzień, podczas których sama wymyśla propozycje dań, ale dzieci również podrzucają swoje pomysły. - Dzisiaj dzieci rządziły w kuchni i wszystko same, z moją delikatną pomocą, przygotowywały. - dodała.
- Wszystkich ty