Smaki Żywiecczyzny na talerzu – kulinarny sukces młodych talentów!

tuzywiec.pl 1 tydzień temu
Dziś w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu odbyła się pierwsza edycja Powiatowego Konkursu Kulinarnego, skierowanego do uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich z terenu powiatu żywieckiego.

Tegoroczny temat przewodni – „Smaki Żywiecczyzny – tradycja z nowoczesnym twistem” – zainspirował młodych kucharzy do kreatywnego podejścia do regionalnych smaków i lokalnych produktów. Uczestnicy zaprezentowali swoje umiejętności, przygotowując danie główne oraz deser, które oceniało jury złożone z doświadczonych szefów kuchni i ekspertów kulinarnych.

Wyniki konkursu:

I miejsce: Martyna Kandzia i Szymon Habdas (ZSEG w Żywcu)

II miejsce: Paulina Białek i Natalia Kamińska (ZSAiO w Moszczanicy)

III miejsce: Oliwia Kuśnierz i Zuzanna Kuśnierz (ZSOT w Milówce)

Organizatorzy dziękują wszystkim uczestnikom, opiekunom, jurorom oraz sponsorom, wśród których znaleźli się: PZŁ Bielsko-
Idź do oryginalnego materiału