Odkryj niezwykłe połączenia smakowe z naszym rustykalnym, pikantnym ciastem z kiełbasą, szynką i twarogiem. Idealny jako danie główne, smaczna przekąska, a choćby jako niekonwencjonalna kolacja, ten placek jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią eksperymentować. Czy to na rodzinny obiad, czy jako oryginalna niespodzianka dla przyjaciół, to rustykalne pikantne ciasto z pewnością zrobi wrażenie i zapewni nowe doznania kulinarne.
Smaczny obiad z jednego garnka przygotowany za jednym razem
Rustykalny placek z kiełbasą, szynką i twarogiem
[co_będzie_nam_potrzebne]
Szarlotka z kremem waniliowym i bitą śmietaną – prosty przepis krok po kroku
- Jajka 10 szt.
- Twarożek 600 g
- Domowa kiełbasa 100 g
- Salami 100 g
- Szynka 100 g
- Ser gouda/cheddar 150 g
- Boczek 200 g
- Tarty ser 150 g
- Bułka tarta 100 g
- Pietruszka 1 pęczek
- Tarty ser do dekoracji
- Sól i pieprz
Szybkie i smaczne babeczki jabłkowe, które są łatwe w przygotowaniu
Jak będziemy postępować:1) Jajka wymieszać z twarogiem, posiekaną natką pietruszki, startym serem, solą i pieprzem.
2. Salami, kiełbasę i ser pokroić w drobną kostkę. Dodaj je do mieszanki.
3. Podsmaż boczek na patelni i dodaj go do masy.
4. Dodać bułkę tartą i dobrze wymieszać.
5. Wlać masę do tortownicy o średnicy 24-26 cm i równomiernie rozprowadzić.
6. Posyp powierzchnię startym serem i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
7. Podawać na ciepło lub zimno.
Gotowe! Smacznego!