Barwa warzyw i owoców pochodzi od fitochemikaliów – to naturalne związki aktywne biologicznie, które wspierają rośliny w obronie przed chorobami, szkodnikami i trudnymi warunkami środowiskowymi. Dietetycy z SUM zwracają uwagę, iż najważniejsze jest komponowanie posiłków z produktów o różnych barwach. Zdjęcie ilustracyjne (engin akyurt / Unsplash) Spożywanie warzyw i owoców o różnych kolorach może...
Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
epochtimes.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
Powiązane
— Po prostu rób swoje, a ja zaskoczyłem go odpowiedzią!
8 godzin temu
Ile kosztuje pozycjonowanie wizytówki Google w 2025
9 godzin temu
Nie jesteś mi obca, i to wszystko.
9 godzin temu
Polecane
Jakie zasady reklamy aptek? Rząd planuje nowelizację
14 godzin temu
Smok Słodziak wyrusza z misją: Stop kwasicy ketonowej!
19 godzin temu
Nieoczekiwane odkrycie dotyczące działania metforminy
21 godzin temu