Barwa warzyw i owoców pochodzi od fitochemikaliów – to naturalne związki aktywne biologicznie, które wspierają rośliny w obronie przed chorobami, szkodnikami i trudnymi warunkami środowiskowymi. Dietetycy z SUM zwracają uwagę, iż najważniejsze jest komponowanie posiłków z produktów o różnych barwach. Zdjęcie ilustracyjne (engin akyurt / Unsplash) Spożywanie warzyw i owoców o różnych kolorach może...
Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
epochtimes.pl 4 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
Powiązane
MOT i ubezpieczenie? I tak nie pojedziesz
2 godzin temu
„Anielski instrument”. Ogólnopolski konkurs w Lublinie
3 godzin temu
Polecane
Masowe zatrucie w Krakowie
10 godzin temu