Barwa warzyw i owoców pochodzi od fitochemikaliów – to naturalne związki aktywne biologicznie, które wspierają rośliny w obronie przed chorobami, szkodnikami i trudnymi warunkami środowiskowymi. Dietetycy z SUM zwracają uwagę, iż najważniejsze jest komponowanie posiłków z produktów o różnych barwach. Zdjęcie ilustracyjne (engin akyurt / Unsplash) Spożywanie warzyw i owoców o różnych kolorach może...
Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
epochtimes.pl 3 tygodni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Różnorodność kolorystyczna na talerzu to bogactwo składników odżywczych – mówią dietetycy ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego
Powiązane
BIBA w Lasku – Powitanie Lata 2025
8 godzin temu
Zostań wystawcą na Święcie Wina w Mieście Skarbów!
8 godzin temu
Polecane
Laserowe usuwanie hemoroidów LHP Warszawa
14 godzin temu
Dzień Dziecka z J-elitą w Lublinie
17 godzin temu
XXXIV Pielgrzymka Diabetyków na Jasna Górę, 13.06.2025
17 godzin temu