Jeśli jesteś miłośnikiem deserów z orzechami laskowymi, to dobrze trafiłeś! Dziś przygotujemy razem najlepsze domowe plastry orzechów włoskich o wspaniałym i delikatnym smaku.
Ten przepis na plastry orzechów włoskich oczaruje Cię swoją prostotą i fantastycznym smakiem! Jesteśmy przekonani, iż cała Twoja rodzina będzie zachwycona tymi kawałkami. Połączenie smaku orzechów i kakao jest po prostu boskie, a ten deser z pewnością stanie się stałym elementem Twojego domu. Ślinka ci już cieknie? W takim razie przygotujmy razem najlepsze domowe plastry orzechów włoskich o wspaniałym i delikatnym smaku!
Przepis na wspaniałe ciasto wiśniowe z sernikiem!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego ciasta z jagodami!
Mało składników, wiele smaków: trójkąty z kwaśnej śmietany jako przysmak
Pyszny przepis na kostki orzechowe:
Co będzie potrzebne:
Ciasto:
- 6 białek
- 270 g cukru
- Łyżka proszku do pieczenia
- 270 g zmielonych orzechów
- 2 łyżki półgrubej mąki
śmietana:
- 6 żółtek
- 270 g cukru
- 170 g masła
- 2 łyżki kakao
- zmielone orzechy do posypania
Jak postępować:
1) Zacznij od ubicia białek i cukru na sztywny śnieg. W drugiej misce wymieszaj pozostałe składniki na ciasto. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2) Przygotuj blachę do pieczenia (25×37) i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie wylej na nią równomiernie ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni, w zależności od piekarnika.
3) Kontynuuj z kremem. Wymieszaj wszystkie składniki na krem na małym ogniu. Mieszaj, aż zgęstnieje.
4) Na koniec wystarczy rozprowadzić krem na cieście i posypać zmielonymi orzechami.