Istnieje mnóstwo marynat. Każdy z nas ma swoją ulubioną. Ale czasami zdarza się, iż bez względu na to, jak bardzo marynujemy, cała soczystość i delikatność mięsa znika. Dziś pokażemy Ci przepis na piersi z kurczaka w musztardowej marynacie, które smakują absolutnie bosko. Musztarda zapewnia nie tylko niezwykły i wspaniały smak, ale także maksymalną soczystość mięsa. Cała rodzina będzie oblizywać palce jeszcze długo po obiedzie.
Deser orzechowo-czekoladowy z serkiem śmietankowym i malinami
Pyszny borówkowy cobbler – prosty i szybki w przygotowaniu!
Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie:
Co będzie potrzebne:
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżki zwykłej mąki
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka
- 5 łyżek bułki tartej
- sól
- Papryka
- Olej do smażenia
Jak postępować:
- Pokrój mięso na plastry i pozostaw do zmięknięcia.
- Posmarować jedną stronę mięsa (lub obie, w zależności od gustu) musztardą.
- Dopraw drugą stronę solą i pieprzem. Ubić jajka z mlekiem.
- Teraz obtocz mięso. Najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej.
- Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć mięso z obu stron.
Pokochasz te piersi z kurczaka w marynacie musztardowej.
Podziel się tym przepisem, Twoi znajomi go pokochają.