Orzechowa kasza pęczak

kachblazejewska.pl 1 rok temu

Dziś przepis na mocno orzechowe, jesienne śniadanie. Uwielbiam kaszę za to, iż jest posiłkiem cudownie grzejącym od środka. Takie słodkie, odżywcze śniadanie jest bardzo proste i zawsze dobrze smakuje!

Drukuj

Orzechowa kasza pęczak

  • Autor: Kach Błażejewska - Stuhr
Drukuj przepis
Pin Recipe

Opis

To śniadanie w zasadzie robi się samo! A przy tym jest cudownie orzechowe, ma zróżnicowaną teksturę i rozgrzewa od środka, pobudzając ciało do funkcjonowania.


Składniki

  • porcja kaszy pęczak
  • mleko owsiane (lub inne, jakie lubicie)
  • łyżka masła orzechowego
  • orzechy
  • miód

Instrukcja

Kaszę opłucz dokładnie i gotuj w mleku przez około 15 minut. Gdy pęczak spęcznieje, a konsystencja całości stanie nie nieco bardziej kremowa, dodaj łyżkę masła orzechowego i opcjonalnie małą szczyptę soli. Całość gotuj przez kolejne 5-8 minut i gotowe!

Przełóż do miseczki, a na górze wysyp podprażone orzechy. Całość polej odrobiną miodu — w połączeniu z orzechami będzie świetnym dodatkiem


Udostępnij swój przepis!

Podziel się swoim przepisem, oznacz mój profil, abym mogła zobaczyć zdjęcie!

Idź do oryginalnego materiału