W części II naszych weekendowych spotkań pani Beata razem z koleżanką z KGW Czerwone Korale podzieli się z Wami metodą konserwowania żywności.
- To doskonały sposób, aby dłużej przechować i zapewnić jej dłuższą żywotność – mówi p. Beata. – Gospodynie słyną z tego, iż zawsze przygotowują więcej jedzenia, niż jest potrzeba. My dzisiaj również przygotowałyśmy za dużo leczo i wiadomo, nie będziemy tego wyrzucać, chcemy zostawić sobie do następnego razu albo wtedy, kiedy wrócimy bardziej zmęczone z pracy i nie będzie nam się chciało gotować obiadu – dodaje Beata Gurzyńska.
Jak przygotować sobie „gotowiec” na obiad i co trzeba zrobić, aby konserwowanie żywności udało się - na przykładzie leczo z cukinii i innych darów lata - wyjaśnia p. Beata.
Posłuchajcie i smacznego:
[vod:2017953]