(Nie w) Pakuj się na wakacje! Weekend z Czerwonymi Koralami! Cz. II

pultusk24.pl 2 godzin temu
W weekend 16 i 17 sierpnia - w naszym wakacyjnym cyklu (Nie w) Pakuj się na wakacje! - zapraszamy Was na spotkania z Beatą Gurzyńską, jedną z najaktywniejszych wiejskich liderek, przewodniczącą Koła Gospodyń Wiejskich w Klaskach „Czerwone Korale” (gmina Pokrzywnica). Pani Beata przygotowała dla Was prawdziwe pyszności i interesujące porady! Nie wpakujecie się dzięki niej w kuchenne problemy, a przy okazji zachwycicie gości i rodzinę oraz zachowacie trochę lata (w przetworach) na jesienne czy zimowe dni.
W części II naszych weekendowych spotkań pani Beata razem z koleżanką z KGW Czerwone Korale podzieli się z Wami metodą konserwowania żywności.


- To doskonały sposób, aby dłużej przechować i zapewnić jej dłuższą żywotność – mówi p. Beata. – Gospodynie słyną z tego, iż zawsze przygotowują więcej jedzenia, niż jest potrzeba. My dzisiaj również przygotowałyśmy za dużo leczo i wiadomo, nie będziemy tego wyrzucać, chcemy zostawić sobie do następnego razu albo wtedy, kiedy wrócimy bardziej zmęczone z pracy i nie będzie nam się chciało gotować obiadu – dodaje Beata Gurzyńska.


Jak przygotować sobie „gotowiec” na obiad i co trzeba zrobić, aby konserwowanie żywności udało się - na przykładzie leczo z cukinii i innych darów lata - wyjaśnia p. Beata.


Posłuchajcie i smacznego:


[vod:2017953]
Idź do oryginalnego materiału