Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 1 miesiąc temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Wieczorne pływanie po Krznie – zapowiedź
5 godzin temu
Czym posmarować kran?
8 godzin temu
Polecane
Ozempic, Wegovy i Mounjaro. Nowe ryzykowne skutki uboczne
10 godzin temu
Eksperci powołali Koalicję „Liga Walki z Cholesterolem”
20 godzin temu