Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 3 miesięcy temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Wakacje w Konstantynowie: Na spotkanie z letnią przygodą
6 godzin temu
Nowa jadłodzielnia na Ursynowie
7 godzin temu
Dlaczego warto jeść kurki? Te grzyby są bardzo cenne
7 godzin temu
Polecane
Ozempic chroni mózg przed udarem? Nowe badania
13 godzin temu
Tak gwałtownie załatwisz L4 przez Internet
13 godzin temu
Aptekarze chcą zmiany przepisów
13 godzin temu