Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 1 miesiąc temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Jak wybrać idealną płytę indukcyjną do Twojej kuchni
1 godzina temu
Poparzeni Kawą Trzy gwiazdą Dni Konstantynowa – zapowiedź
1 godzina temu
Polecane
26.06.2025 Żyj zdrowo – dieta low FODMAP
1 godzina temu
Niby wiemy... ale wciąż tyjemy
6 godzin temu
Integracja polsko-niemiecka diabetyków w Zielonej Górze
6 godzin temu