Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 3 miesięcy temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Jak dobre zbiory wpłyną na ceny żywności. Taniej nie będzie
1 godzina temu
Polecane
Kolejne spotkanie w ŚCO dla pacjentów ze stomią
2 godzin temu
Rutyna może nas zgubić. Jak nie zatruć się grzybami?
16 godzin temu
Bielactwo związane z chorobami autoimmunologicznymi
21 godzin temu
Cała prawda o testosteronie
21 godzin temu