Marnotrawienie żywności jest ogromnym problemem w skali świata . W Polsce problem marnowania żywności jest ogromny. Rocznie to ok. 5 mln ton jedzenia, co oznacza, iż statystycznie każdy z nas wyrzuca ok 130 kg. Dobra wiadomość jest taka, iż rozwija się idea foodsheringu i coraz bardziej popularne stają się jadłodzielnie. O inicjatywie społecznej zielonogórskich jadłodzielni powie pomysłodawczyni Anna Duciewicz oraz z Izabela Szmecht wolotariuszka.
Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
zachod.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
- Strona główna
- Kuchnia
- Nie marnujmy żywności. Oddajmy ją do jadłodzielni
Powiązane
Karp wigilijny – symbol polskiej Wigilii
7 godzin temu
Najzdrowsze potrawy wigilijne
7 godzin temu
Między Betlejem a listą postanowień
8 godzin temu
IMag Kitchen 1/2025
10 godzin temu
Nowy kebab w Płocku. Otwarcie już w sobotnie południe
10 godzin temu
Polecane
Co może mieć wpływ na zdrowie naszych oczu?
18 godzin temu
Cukrzycowy obrzęk plamki (DME)
18 godzin temu













