Uczniowie Zespołu Szkół nr 1 w Hrubieszowie w ramach projektu Erasmus+ wyjechali do Grecji.
Branża gastronomiczna została przeszkolona z zasad obsługi gości w restauracji hotelowej. Omówiono zagadnienia dotyczące komunikacji z klientami i protokoły zachowania w różnych sytuacjach. Ćwiczono przygotowanie napojów i obsługę gości przy stoliku.
Branża informatyczna pracowała nad instalacją Docera na maszynie wirtualnej Ubuntu oraz zrozumieniem obrazów i uruchomieniem kontenera (nginx).
Po zajęciach była okazja do tego, aby zwiedzić tradycyjną, rodzinną feciarnię oraz największą w regionie tłocznię oliwy z oliwek. Poznajemy tradycyjne, greckie smaki, dbając jednocześnie o kondycję fizyczną na świeżym powietrzu – informuje grupa.
Działania realizowane są przez Zespół Szkół Nr 1 w Hrubieszowie w ramach akredytowanego projektu nr 2025-1-PL01-KA121-VET-000310429 dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej Programu Erasmus+, Akcja 1 Mobilność Edukacyjna, sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe dla uczniów i kadry.










