Letnie smaki w pociągach WARS

raportkolejowy.pl 4 godzin temu

WARS S.A., operator wagonów gastronomicznych w pociągach PKP Intercity, wprowadza właśnie nowe, sezonowe menu dostępne na pokładach składów kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity). To kolejna odsłona działań spółki, której celem jest poprawa jakości usług gastronomicznych świadczonych pasażerom.

WARS

W ramach letniej kampanii „Kolej na lato” WARS kontynuuje kierunek obrany przy wcześniejszej inicjatywie „Kolej na kawę”, promującej nową jakość kawy serwowanej na pokładach pociągów. Teraz przyszedł czas na jeszcze szersze zmiany – tym razem w ofercie kulinarnej.

Nowe menu to połączenie kulinarnej tradycji z nowoczesnym podejściem do smaku i sezonowości. Jak podkreśla Edyta Płuciennik–Skalska, rzecznik prasowy WARS S.A., dania zostały skomponowane z myślą o różnorodnych gustach podróżnych – od tych preferujących klasyczne potrawy, po osoby poszukujące lekkich, letnich opcji.

W wagonach gastronomicznych w pociągach EIP i EIC pasażerowie znajdą m.in. delikatne naleśniki ze szpinakiem, francuskie rogaliki, kolorowe bowle z ciecierzycą lub łososiem, sałatki oraz klasyczne dania kuchni polskiej. Natomiast w pociągach IC dostępne są m.in. sycące tortille, grillowane mięsa i domowe desery.

Wszystkie propozycje przygotowane zostały z naciskiem na jakość składników, estetykę podania i różnorodność – tak, by podróż koleją była nie tylko wygodna, ale i przyjemna kulinarnie.

Wprowadzenie nowego menu to element szerszej strategii modernizacji usług realizowanej przez WARS S.A. w ramach Grupy PKP. Jak zaznacza Mikołaj Pawlak, Dyrektor Wykonawczy spółki, gastronomia kolejowa ma dziś ogromny potencjał, a inwestycje w jej rozwój to odpowiedź na rosnące oczekiwania współczesnych pasażerów – zarówno tych w podróży wakacyjnej, jak i służbowej.

Idź do oryginalnego materiału