Kuchenne Rewolucje. Kiełbaskownia - menu, ceny, gdzie jest?

granice.pl 3 godzin temu

W nowym odcinku 29 sezonu programu Kuchenne rewolucje Magda Gessler wybrała się do... foodtrucka. Via Piada serwująca piadiny (cienkie placki z nadzieniem, pochodzące z północnych Włoch) zmieni się w Kiełbaskownię. Czy warto się tam wybrać? Czy zjemy tam coś oprócz kiełbasek? Sprawdźmy!

fot. x-news / mat. prasowe TVN

Magda Gessler chętnie eksperymentuje podczas kuchennych rewolucji. Pomagała już restauracjom hotelowym i barom mlecznym, licznym pizzeriom i suszarniom" czyli restauracjom serwującym sushi. Były knajpy o jasno określonym profilu, po prostu nietrafionym w gusta klientów, a także bary serwujące kuchnię z czterech stron świata. Magda Gessler pomogła właścicielowi kebaba. Ale foodtrucka w swoim portfolio chyba jeszcze nie miała. Teraz się to zmienia za sprawą Via Piady.

Magda Gessler zaprasza widzów do Bronowic. Dawniej była to podkrakowska wieś, znana przede wszystkim z Wesela Wyspiańskiego. Dzisiaj to jedna z dzielnic Krakowa, znana chociażby z jednej z najlepszych w Polsce boulderowni, gdzie zresztą o dramacie Wyspiańskiego się pamięta.

Ale czy Kraków słynie z piadiny? Zdecydowanie nie, w Polsce mało kto zresztą zna ten rodzaj pizzy calzone, zawijanej, podawanej z rozmaitym nadzieniem. Tymczasem Natalia je właśnie postanowiła serwować w swoim foodtrucku. A raczej gastronomicznej przyczepie, wokół której rozciąga się niewielki ogródek. Miejsce to nazywało się Via Piada.

Idź do oryginalnego materiału