Szukasz inspiracji na weekendowy lunch? Masz ochotę na kurczaka? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Dziś przygotujemy razem piersi z kurczaka ze śmietaną i czosnkiem. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo łatwe i oszczędza czas.
Czy już zaczynasz się ślinić? Więc załóż czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem piersi z kurczaka w najlepszy sposób!
Przepis na wspaniały deser z Nutellą – łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu!
Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie wypróbuj te domowe houstičky!
Pieczone roladki wieprzowe z koperkiem w boczku z ziemniakami
Pyszny przepis na kremowe piersi z kurczaka:
Co będzie potrzebne:
- 3 szt. piersi z kurczaka
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- czosnek
- 200 ml wody
- 200 ml śmietany do gotowania
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
Jak postępować:
1) Zacznij od doprawienia piersi z kurczaka solą i pieprzem.
2) Roztop masło na patelni. Dodaj również olej.
3) Smażyć piersi na średnim ogniu przez około 5 minut. Następnie odwróć i smaż przez kolejne 5 minut.
4) Następnie zdjąć z patelni. Zetrzeć czosnek na patelnię.
5) Wlać wodę.
6) Następnie dodać śmietanę, posiekany koperek, skórkę z cytryny i sok.
7) Dusić sos śmietanowy przez około 5 minut, a następnie dodać piersi z kurczaka. Gotować przez około 10-15 minut.
8) Podawać z ryżem lub ziemniakami.