Inspiracja na dzisiejszą kolację: Przygotuj tę wspaniałą pizzę!

fajnainspiracja.pl 2 miesięcy temu

Jeśli szukasz inspiracji na szybki i łatwy obiad lub po prostu uwielbiasz smak pizzy tak samo jak ja, to ten przepis jest dla Ciebie! Przepis na domową pizzę z pewnością przypadnie Ci do gustu dzięki łatwemu i bardzo szybkiemu przygotowaniu. Jest gotowa w zaledwie kilkadziesiąt minut.

Ogromną zaletą jest to, iż potrzebujesz tylko kilku składników, które prawie zawsze masz w domu. Kolejnym dużym plusem jest to, iż możesz doprawić pizzę tak, jak lubisz. Istnieje wiele sposobów na zrobienie domowej pizzy i jestem pewien, iż masz swój ulubiony. Ale nie bój się trochę poeksperymentować i spróbować czegoś nowego. Podstawą ciasta jest półgruboziarnista mąka, a także majonez. Wierzch jest klasycznie zwieńczony serem. Więc przypomnij sobie w tym trudnym czasie, kiedy nie możemy chodzić do restauracji z tym wspaniałym przepisem na smak pizzy.

Czy już ci ślinka cieknie? Zróbmy razem tę fantastyczną domową pizzę serową.

Domowe morawskie ciastka z twarogiem i rodzynkami – mniam!

Jeśli szukasz więcej dobroci, to zdecydowanie spróbuj tych serowych ślimaków!

Wszystko, czego potrzebujesz, to cement i woda: Stwórz piękne donice, które wzbogacą Twój ogród


Świetny przepis na domową pizzę:

Czego potrzebujemy:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki półgruboziarnistej
  • 150 g szynki
  • mała cebula
  • pomidor
  • 200 g sera
  • sól
  • pieprz

Jak postępować:

1) Zacznij od wymieszania ze sobą jajek, majonezu, mąki i szczypty soli. Dokładnie wymieszać.

2) Następnie przygotuj blachę do pieczenia lub formę do ciasta, natłuszczając ją i posypując. Wlej do niej naszą mieszankę. Na wierzchu układamy szynkę, pomidory, cebulę. jeżeli mamy w domu inne rzeczy, które lubimy, możemy je również dodać. Może to być kukurydza, pieczarki i inne. Na koniec posypujemy naszą pizzę startym serem. Możemy również dodać orzeszki piniowe lub gronostaje.

3) Następnie wystarczy umieścić ją w piekarniku. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut. Następnie odstawiamy do ostygnięcia i gotowe!

Życzymy smacznego!

Idź do oryginalnego materiału