Gazpacho

tygodnikprogram.com 1 dzień temu

Składniki:

  • 1 kg dojrzałych pomidorów,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 zielona papryka,
  • 1 ogórek,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Papryki, ogórek i cebulę umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Wszystkie warzywa wraz z czosnkiem przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj oliwę z oliwek, ocet winny, sól i pieprz.
  • Ponownie zmiksuj.
  • Przelej gazpacho do miski, przykryj folią spożywczą i schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę.
Idź do oryginalnego materiału