Odkryj smaki dzięki temu prostemu i szybkiemu przepisowi na filety rybne w maśle cytrynowo-czosnkowym w piekarniku. Idealny wybór na lekką kolację, przepis ten łączy świeży smak cytryny z aromatycznym czosnkiem i masłem, tworząc kombinację, której nie można się oprzeć. Przygotuj się na prawdziwy przysmak, który zadowoli każdego miłośnika ryb!
Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz
Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami
[co_będzie_nam_potrzebne]
Mieszanka do panierowania:
- 60 g roztopionego masła
- sok z 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- świeża pietruszka – do smaku
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej czerwonej papryki
Inne:
- 500 g filetu z białej ryby
- sól – do smaku
- czarny mielony pieprz – do smaku
- oliwa z oliwek – do natłuszczenia miski
Szybkie ptysie z ciasta francuskiego z twarogiem: Prosty i smaczny przepis
Jak będziemy postępować:1. mieszanka do smarowania: do miseczki wlać roztopione masło, wlać sok z 1/2 cytryny, następnie dodać drobno posiekany czosnek, dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki i doprawić słodką mieloną czerwoną papryką – wymieszać.
2) Filety z białej ryby pokroić na kawałki i oprószyć z obu stron solą i mielonym czarnym pieprzem.
3. Umieścić je obok siebie w naczyniu do pieczenia wysmarowanym oliwą z oliwek, a następnie posmarować przygotowaną mieszanką i ułożyć półksiężyce cytrynowe.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C.
5) Po upieczeniu wyjąć naczynie z piekarnika i podawać z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy smacznego!