Filety rybne w maśle cytrynowo-czosnkowym w piekarniku – prosto i szybko

fajnainspiracja.pl 1 miesiąc temu

Odkryj smaki dzięki temu prostemu i szybkiemu przepisowi na filety rybne w maśle cytrynowo-czosnkowym w piekarniku. Idealny wybór na lekką kolację, przepis ten łączy świeży smak cytryny z aromatycznym czosnkiem i masłem, tworząc kombinację, której nie można się oprzeć. Przygotuj się na prawdziwy przysmak, który zadowoli każdego miłośnika ryb!

Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz

Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami

[co_będzie_nam_potrzebne]

Mieszanka do panierowania:

  • 60 g roztopionego masła
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża pietruszka – do smaku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej czerwonej papryki

Inne:

  • 500 g filetu z białej ryby
  • sól – do smaku
  • czarny mielony pieprz – do smaku
  • oliwa z oliwek – do natłuszczenia miski

Szybkie ptysie z ciasta francuskiego z twarogiem: Prosty i smaczny przepis

Jak będziemy postępować:

1. mieszanka do smarowania: do miseczki wlać roztopione masło, wlać sok z 1/2 cytryny, następnie dodać drobno posiekany czosnek, dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki i doprawić słodką mieloną czerwoną papryką – wymieszać.

2) Filety z białej ryby pokroić na kawałki i oprószyć z obu stron solą i mielonym czarnym pieprzem.

3. Umieścić je obok siebie w naczyniu do pieczenia wysmarowanym oliwą z oliwek, a następnie posmarować przygotowaną mieszanką i ułożyć półksiężyce cytrynowe.

4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C.

5) Po upieczeniu wyjąć naczynie z piekarnika i podawać z miłością i wspaniałym smakiem.

Przyjaciele, życzymy smacznego!

VIDEO GUIDE:

Idź do oryginalnego materiału