Solianka to jedna z tych zup, które łączą w sobie bogactwo smaków, historię i kulturową różnorodność. Choć najbardziej kojarzy się z kuchnią rosyjską, jej korzenie sięgają głębiej – do wspólnych tradycji kulinarnych całej Europy Wschodniej. Ta gęsta i wyrazista w smaku zupa zyskała sobie wierne grono fanów w Polsce, Niemczech oraz na Litwie. Mimo wszystko wielu Polaków o niej zapomniało albo też… w ogóle o niej nie słyszało.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Wschodni akcent w kuchni
Powiązane
Sama oddałam cię w obce ręce, a ona z chęcią przyjęła.
1 godzina temu
Jak wspierać rozwój dziecka na co dzień?
2 godzin temu
13.08.2025 Żyj zdrowo – o zdrowym grillowaniu
2 godzin temu
Polecane
Mikrobiota i bezsennność – relacja dwukierunkowa
7 godzin temu