Kto jak kto, ale Włosi doskonale znają się na makaronach – warto więc brać z nich przykład w tej kwestii. Wybór pasty może wydawać się mało istotny, jednak ma on ogromne znaczenie. Do sosów serowych najlepiej pasują makarony takie jak pappardelle, tagliatelle czy fusilli. Szersze kształty makaronu lepiej wchłaniają sos, dzięki czemu każdy kęs jest pełen smaku! A co z serem? Włoska kuchnia to królestwo serów, a każdy makaron z sosem serowym powinien być przygotowany z odpowiednim jego rodzajem. jeżeli macie w lodówce kawałek parmezanu, pecorino czy gorgonzoli, to świetnie się sprawdzą w tym przepisie. Można je łatwo zetrzeć na drobno i dodać do sosu. Tak naprawdę możecie jednak użyć tych, które akurat macie w lodówce.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron z sosem serowym
Powiązane
Niezwykła Nienawiść: Ciemne Myśli Chłopca
2 godzin temu
Niespodziewani Goście i Niepokojące Wydarzenia
2 godzin temu
Ten olej to polskie złoto. Żaden „gorszy kuzyn oliwy”
2 godzin temu
Syn żony przejął moją przestrzeń
2 godzin temu
Polecane
Sport amatorski a suplementacja – co wybierają Polacy?
13 godzin temu