Kto jak kto, ale Włosi doskonale znają się na makaronach – warto więc brać z nich przykład w tej kwestii. Wybór pasty może wydawać się mało istotny, jednak ma on ogromne znaczenie. Do sosów serowych najlepiej pasują makarony takie jak pappardelle, tagliatelle czy fusilli. Szersze kształty makaronu lepiej wchłaniają sos, dzięki czemu każdy kęs jest pełen smaku! A co z serem? Włoska kuchnia to królestwo serów, a każdy makaron z sosem serowym powinien być przygotowany z odpowiednim jego rodzajem. jeżeli macie w lodówce kawałek parmezanu, pecorino czy gorgonzoli, to świetnie się sprawdzą w tym przepisie. Można je łatwo zetrzeć na drobno i dodać do sosu. Tak naprawdę możecie jednak użyć tych, które akurat macie w lodówce.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron z sosem serowym
Powiązane
2+1 w Biedronce. Przydają się na Boże Narodzenie
1 godzina temu
Polecane
Diabetycy z Nowego Tomyśla na pikniku w Zbąszyniu
1 godzina temu
Jakie są objawy dysbiozy jelitowej i kiedy zrobić badania?
16 godzin temu
Dysfunkcje tarczycy a ryzyko cukrzycy ciążowej
18 godzin temu
Producent Ozempicu z kłopotami. Firma "odchudzi etaty"
18 godzin temu