Kto jak kto, ale Włosi doskonale znają się na makaronach – warto więc brać z nich przykład w tej kwestii. Wybór pasty może wydawać się mało istotny, jednak ma on ogromne znaczenie. Do sosów serowych najlepiej pasują makarony takie jak pappardelle, tagliatelle czy fusilli. Szersze kształty makaronu lepiej wchłaniają sos, dzięki czemu każdy kęs jest pełen smaku! A co z serem? Włoska kuchnia to królestwo serów, a każdy makaron z sosem serowym powinien być przygotowany z odpowiednim jego rodzajem. jeżeli macie w lodówce kawałek parmezanu, pecorino czy gorgonzoli, to świetnie się sprawdzą w tym przepisie. Można je łatwo zetrzeć na drobno i dodać do sosu. Tak naprawdę możecie jednak użyć tych, które akurat macie w lodówce.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Makaron z sosem serowym
Powiązane
Familijne Wtorki Filmowe w naszym kinie!
58 minut temu
Na czym smażyć łososia? Większość Polaków popełnia ten błąd
1 godzina temu
Polecane
Kto i dlaczego przestaje stosować GLP-1?
5 godzin temu
Czy powinno się brać suplementy?
9 godzin temu
Uwaga! Niebezpieczna bakteria wykryta w serze
17 godzin temu
Producent słynnych leków na otyłość ma nową, "cudowną b...
22 godzin temu