To pyszne ciasto waniliowe bez pieczenia gwałtownie stanie się Twoim ulubionym deserem na każdą okazję. Przekonasz się, iż Ty i cała Twoja rodzina pokochacie ten przepis. Jego przygotowanie zajmie ci 15 minut i będziesz potrzebować tylko budyniu, herbatników i bitej śmietany. A więc do dzieła.
Pyszne babeczki orzechowe z polewą czekoladową i sezamem!
Czego będziemy potrzebować:
- 3 budynie waniliowe
- 6 łyżek cukru
- 200 ml mleka
- 800 ml mleka
- 250 g masła
- 250 g cukru pudru
- 500 ml bitej śmietany
- 350 g herbatników maślanych i mleko do namoczenia
Schab po morawsku na piwie z czosnkiem i musztardą: Idealny obiad z pieczonymi ziemniakami
Jak będziemy postępować:
1) W 200 ml mleka wymieszać budynie i cukier. Pozostałe mleko doprowadzić do wrzenia, a gdy się zagotuje, wlać rozmieszaną mieszankę budyniową i ugotować gęsty budyń.
2) Następnie przykryć budyń folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce wymieszać masło z cukrem pudrem.
3) Następnie dodać ostudzony budyń i dokładnie wymieszać.
4) Na koniec ubić bitą śmietanę.
5) Przygotować blachę do pieczenia i wyłożyć ją herbatnikami zanurzonymi w mleku. Teraz ułożyć warstwę w następujący sposób – 1/3 kremu na herbatnikach i 1/3 bitej śmietany, a następnie ponownie herbatniki i kontynuować w ten sposób, aż wszystkie składniki zostaną zużyte.
6) Udekoruj wierzch czekoladowymi ozdobami.
Życzymy smacznego!
VIDEO GUIDE:
Podziel się tym fantastycznym przepisem ze znajomymi! Jestem pewien, iż im też się spodoba! Możesz również sprawdzić przepis na szarlotkę.