W Branżowym Centrum Umiejętności w dziedzinie Przetwórstwo Mięsa wchodzącym w skład Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wł. St. Reymonta w Sokołowie Podlaskim Ruszyły specjalistyczne szkolenia z zakresu przetwórstwa mięsa. Tylko we wrześniu przeszkolono 120 osób We wrześniu 2025 roku w Branżowym Centrum Umiejętności w dziedzinie Przetwórstwo Mięsa wchodzącym w skład Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wł. St. Reymonta w Sokołowie Podlaskim odbył się cykl profesjonalnych szkoleń poświęconych tematyce kontroli i oceny jakości mięsa oraz przetworów mięsnych, a także nadzorowania procesów produkcyjnych w tym zakresie. Szkolenia realizowane w ramach Krajowego Planu Odbudowy były skierowane do różnych grup odbiorców – osób młodych, dorosłych oraz nauczycieli. Uczestnicy mieli okazję zdobyć zarówno wiedzę teoretyczną, jak i praktyczne umiejętności związane z oceną jakości surowca mięsnego, bezpieczeństwem żywności oraz nowoczesnymi metodami nadzoru nad procesem przetwórstwa. Łącznie przeszkoliliśmy 120 osób! Harmonogram szkoleń obejmował kilkanaście terminów począwszy od 8 do 30 września 2025 roku – a każde ze spotkań trwało od dwóch do trzech dni. Wysoki po
- Strona główna
- Kuchnia
- BCU w Sokołowie Podlaskim już szkoli!
Powiązane
'Dear Mr. Gibson' / Legion
4 godzin temu
Zdrowo i kolorowo
6 godzin temu
Polecane
Grelina – tego o niej nie wiedziałeś…
9 godzin temu
Wirusy pomagają w diagnostyce i leczeniu raka
13 godzin temu
Ciała dwóch osób w domu
14 godzin temu