Już po raz XIII zorganizowano Wojewódzkie Święto Karpia. Impreza trwa na dziedzińcu i błoniach niemodlińskiego zamku.
Tradycyjnie, można popróbować dań z karpia i podziwiać najlepszych kucharzy, którzy przyrządzają potrawy. Trwa bowiem konkurs kulinarny 'Czas na rybę'. - Poziom jest bardzo wysoki - mówi naszemu reporterowi znany kucharz i restaurator Robert Sowa. - Było bardzo dużo zgłoszeń, co jest ciekawe, bo różnie z tymi zgłoszeniami bywa. 16 ekip zgłoszonych, wybrano 6 finalistów, więc to jest o tyle fajne, iż był już ten pierwszy przesiew i wybrano najlepszych. - Na pewno ten poziom rośnie i dzisiaj faktycznie widzimy, iż kucharze są bardzo mocno przygotowani, zresztą wczoraj uczniowie również po części byli mocno przygotowani, wszystko jest robione w czasie - powiedział Kamil Klekowski, współorganizator konkursu kulinarnego 'Czas na rybę' - Czas na rybę, czas na karpia, początek odłowów, no i wielka impreza na zamku w Niemodlinie. Cel naszego konkursu, żeby pokazać, udowodnić, iż faktycznie karp ma olbrzymi…Wojewódzkie Święto Karpia na niemodlińskim zamku. 'Ta ryba ma olbrzymi potencjał kulinarny'
radio.opole.pl 2 miesięcy temu
Zdjęcie: Wojewódzkie Święto Karpia w Niemodlinie [fot. Adam Wołek]
- Strona główna
- Kuchnia
- Wojewódzkie Święto Karpia na niemodlińskim zamku. 'Ta ryba ma olbrzymi potencjał kulinarny'
Powiązane
Łatwy sos BBQ z leśną nutą
25 minut temu
Świąteczny makowiec bez mąki i cukru
32 minut temu
Nowy sklep Lidl w Oławie – atrakcje na otwarcie i oferta
56 minut temu














