Warsztaty kulinarne w „Drugiej kuchni”

golub-cgd.pl 2 miesięcy temu

Uczniowie Zespołu Szkół nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu uczyli się przygotowywać burgery pod czujnym okiem pracowników restauracji „Druga Kuchnia”. Rumiana bułka, soczyste mięso, warzywne dodatki najwyższej jakości i wyśmienity sos to przepis na pysznego, pożywnego oraz zdrowego burgera. W poniedziałek w pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu młodzież odbyła warsztaty kulinarne z panią Oliwią i panią Moniką z restauracji „Druga Kuchnia”, których głównym tematem był właśnie burger. Uczniowie wraz z profesjonalną kadrą przygotowali pyszne burgery. Podczas wspólnego gotowania młodzież poznała tajniki przygotowania burgerów, przepisy na sosy oraz różne pomysły na ich wariacje oraz dodatki do burgerów. (Szyw) Fot. ZS3

Idź do oryginalnego materiału