Turniej Smaków: Jesień na Wielkim Gościńcu Litewskim to kolejna uczta, która odbyła się na historycznym szlaku. Podczas Turniej Smaków królowały potrawy z darów jesieni: ziemniaków, cukinii, dyni i innych warzyw, grzybów, mięsa, a także konfitury i przetwory z owoców zebranych latem. Tradycyjnie odbył się konkurs kulinarny a tematem tegorocznego konkursu było “Jesienne trio”. Zakres tematyczny konkursu obejmował potrawy regionalne charakterystyczne dla terenów, przez które przebiega szlak Wielkiego Gościńca Litewskiego (wschodnie Mazowsze oraz Podlasie) przygotowane z sezonowych charakterystycznych dla powyższych regionów produktów, których podstawowe (obowiązkowe) trzy składniki to: burak, fasola, kapusta. Komisja Konkursowa powołana do rozstrzygnięcia konkursu w składzie: Katarzyna Ratyńska – kucharz Restauracji Podlaskiej “Chabry&Maki”; Katarzyna Matynkowska – nauczyciel w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim; Agnieszka Adamczuk-Wróblewska – nauczyciel w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim; Grzegorz Gil – kierownik działu edukacji w Sokołowskim Ośrodku Kultury postanowiła, po degustacji i ocenie 14 potraw konkursowych, przyznała nag
W SOK pachniało jesienią. Kolejny Turniej Smaków za nami!
zyciesokolowa.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- W SOK pachniało jesienią. Kolejny Turniej Smaków za nami!
Powiązane
Co najbardziej lubisz w świętach?
5 godzin temu
"Poważny kryzys" w branży. Tysiące wakatów
7 godzin temu
We Włoszech brakuje piekarzy pizzy. 20 tys. wakatów
7 godzin temu
Czy można sprzedawać jedzenie na ulicy?
7 godzin temu
Polecane
Zatrucie czadem w piekarni. Są poszkodowani
5 godzin temu
Pilotaż stopy cukrzycowej przedłużony o rok
11 godzin temu