Pierwszy lokal Burgermeister został otwarty w 2006 roku w Berlinie. Co ciekawe, mieścił się w dawnej publicznej toalecie, której historia sięga 1895 roku. Z czasem marka zaczęła się rozrastać i zyskała popularność dzięki samodzielnie przygotowywanym, świeżym składnikiem. Teraz w końcu podjęto decyzję o wkroczeniu na rynek międzynarodowy, a jako pierwszą zagraniczną lokalizację wybrano Szczecin. Firma ma już też dalsze plany związane z naszym krajem.
REKLAMA
Zobacz wideo Jedyny taki McDonald\'s w Polsce! We Wrocławiu lokal stał się wielką atrakcją
Kiedy otwarcie Burgermeister w Szczecinie? Firma na ambitne plany na przyszłość
Pierwszy polski lokal Burgermeister będzie zlokalizowany przy alei Wyzwolenia w Szczecinie. Otworzy się on już 28 października 2025 roku, przy czym wcześniej ruszyła sprzedaż przez platformę pyszne.pl. Szczeciński lokal będzie mieć dwa poziomy o łącznej powierzchni 550 metrów kwadratowych. CEO firmy zdradził, iż wybór stolicy województwa zachodniopomorskiego nie był przypadkowy.
Szczecin jest przede wszystkim bardzo blisko Berlina, gdzie narodziła się nasza sieć. To bardzo nam ułatwi debiut, który zresztą będzie pierwszym lokalem Burgermeistera poza Niemcami. Nie ukrywam też, iż mamy w Szczecinie po prostu świetnych partnerów biznesowych
- przyznał Robert Fügert w rozmowie z Business Insider. Jednocześnie zaznacza, iż choć nie zdecydowali się od razu na Warszawę, to tam również zamierzają dotrzeć, i to stosunkowo niedługo. W najbliższych latach w Polsce ma się otworzyć przynajmniej 20-40 restauracji Burgermeister, w tym lokali drive-through. Firma chce działać przez franczyzę i wciąż poszukuje partnerów w naszym kraju. jeżeli chodzi o inne państwa, to w rozmowie pojawiła się Wielka Brytania, Hiszpania, Austria i Chorwacja. Czym dokładnie marka będzie przyciągać klientów?
Zobacz też: Polski hard dyskont przyciąga klientów niskimi cenami. Na mapie pojawił się kolejny sklep
Burgermeister: menu prosto z Berlina. Polski lokal zebrał już pierwsze opinie
Jak sama nazwa wskazuje, Burgermeister oferuje przede wszystkim burgery. Do kotletów wykorzystuje irlandzką wołowinę, a przy tym może pochwalić się własnym zakładem mięsnym i piekarnią. Bułki są wypiekane nocą, a rankiem rozwożone do lokali. Oprócz tego w menu znajdziemy fryzki, ciastka i napoje. Opinie pozostawione do tej pory na pyszne.pl są w większości pozytywne, choć pojawiają się pewne krytyczne głosy związane z ceną.
Jadłem w Burgemeister już w Berlinie więc wiedziałem czego się spodziewać. Burger smaczny, a choćby mam wrażenie, iż lepszy w Polsce niż w Berlinie (czyżby polskie warzywa dorzucone?). Frytki z serem też dobre. Ogólnie polecam.
Burger soczysty, dobrze wysmażony z wierzchu, dodatki idealnie dopełniają smak. Bułka maślana miękka, ale dobrze trzyma całość kompozycji. Polecam.
Burgery smaczne, zapakowane bardzo estetycznie, porcja w tej cenie faktycznie mogłaby być delikatnie większa.
Jak za tą cenę to mamy w Szczecinie lepsze i większe burgery
- czytamy na portalu. O tym, czy sieć przebije się w Polsce, przekonamy się już niedługo. Na koniec warto jednak wspomnieć, iż pierwszy lokal Burgemeister przy stacji metra Schlesisches Tor w Berlinie ciągle działa i według zapewnień Roberta Fügerta jest "najczęściej odwiedzanym lokalem burgerowym w całej Europie".
Źródło: businessinsider.com.pl, pyszne.pl
Dziękujemy, iż przeczytałaś/eś nasz artykuł.
Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google.











