Szokujące informacje dotyczące mięsa i mleka dostarczanego nam przez przemysł spożywczy. Profesor w Sejmie ujawnia prawdę, której koncerny spożywcze nie chcą, byś znał. Twarde dane, nie opinie!

zyciekalisza.pl 19 godzin temu
- Informuję wszystkich z pełną odpowiedzialnością, iż bezpieczeństwo zdrowotne żywności zapisane w prawie żywnościowym, czy zaleceniach żywieniowych jest totalną iluzją. Zasada ostrożności to puste nic nie znaczące zapisy - zdecydowanym głosem rozpoczęła swoje wystąpienie w komisji sejmowej prof. Grażyna Cichosz, specjalistka z zakresu technologii żywności z 52 letnim stażem i 23 letnim stażem z zakresu bezpieczeństwa żywności. Dalej dokładnie wyjaśniła jak współczesne wysokowydajne technologie produkcji zwierzęcej doszczętnie kasują wartość odżywczą mięsa i mleka, a co gorsze zwiększają ilość toksyn.

Problem zaczyna się już w przemysłowej hodowli zwierząt gdy pasza (kukurydza, pszenica, sól) wypiera tradycyjne żywienie trawą czy kiszonkami. Dla przykładu krowy karmione naturalnie żyją do 20 lat; przemysłowo – tylko około 4 lata.

Z tego powodu Szwajcaria, gdzie jest prawdziwa, a nie udawana demokracja, ogłosiła referendum, w którym ludzie wybrali, iż wolą zapłacić wyższą cenę za mleko i produkty mleczne, ale mieć je wartościowe jak dawniej, po czym porzucono przemysłową hodowlę. Dlaczego my Polacy przez cały czas akceptujemy gorszą jakość żywności ... i gorszą jakość demokracji?
W mięsie z hodowli przemysłowej bioaktywne składniki, niezbędne dla zdrowia, które dawniej w nim naturalnie występowały (np. kwasy tłuszczowe, witaminy, czy enzymy), są teraz w wielokr
Idź do oryginalnego materiału