Sok z buraka, marchewki i jabłka

dietetykaga.pl 1 rok temu
Gdy na dworze biało i zimno jesteśmy narażeni na infekcje. Gdziekolwiek się wybierzemy do sklepu, pracy, kościoła, szkoły czy przedszkola spotykamy mnóstwo ludzi kaszlących i pociągających nosem. Aby wzmocnić swoją odporność, proponuję sok warzywno-owocowy. Sok z buraka, marchewki i jabłka to dobry pomysł na przekąskę do pracy i nie tylko. jeżeli zmagamy się z nadciśnieniem czy anemią i chcielibyśmy poprawić wydolność i wytrzymałość naszego organizmu, to warto włączyć do diety buraka. Picie soku z buraka, marchewki i jabłka odżywi również naszą skórę i paznokcie.

Składniki:

  • 200 g buraka (1 mały)
  • 100 g marchewki (1 duża)
  • 200 g jabłka ( 1 średnie)

Wykonanie:

  1. Jabłko myjemy kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej.
  2. Następnie dodajemy umyte, obrane i pokrojone warzywa.

Z podanych składniku wyszła jedna porcja widoczna na zdjęciu o wartości energetycznej równej 209 kcal, 5g białka,40g węglowodanów, 12g błonnika, 0g tłuszczy

Idź do oryginalnego materiału