Dobrze trafiliście! Idealny przepis na lato!
Smoothie jeżynowo - jogurtowy
Składniki:
* 25 jeżyn
* 450 ml ( 1 1/3) szklanki jogurtu
* spora szczypta płatków migdałowych
Miksuj w blenderze jeżyny z jogurtem do uzyskania gładkiej konsystencji. Posyp płatkami migdałowymi i wypij po przyrządzeniu.
Smoothie z tofu i malin
* 25 malin
* 400 g naturalnego tofu o gładkiej konsystencji
* 1 laska wanilii
* szczypta płatków migdałowych
Miksuj w blenderze maliny z tofu do uzyskania gładkiej konsystencji. Wydobądź nożem ziarenka wanilii, wsyp do koktajlu i wymieszaj. Posyp płatkami migdałowymi i wypij po przyrządzeniu.
Muszę się przyznać, iż próbowałam tylko tego z jeżyn, bo nie znalazłam nigdzie tofu :(
Dajcie znać, czy wam się udało spróbować ten drugi przepis!
Miłego dnia!
-------------------------------------------------------------------
Przepisy z książki "100 najlepszych SOKÓW" - Sarah Owen